ANDROPAUZA NENÍ MENOPAUZA >>> aneb je žena po padesátce…?

14. 10. 2015 16:10:00
Kdo je a kdo není na odpis, závisí na mnoha objektivních faktorech. Podstatnou roli hraje subjektivní pocit každého jednotlivce. Nebo ne?

Ze spánku mě probraly kapky deště bubnující na střešní okno. Slečna vedle mě tvrdě spala a její pravidelné výdechy rytmicky souzněly s klapotem vodní tříště. Co tady dělám? Snažil jsem se upamatovat na včerejší večer, ale detaily se topily v mlze, podobné rannímu oparu, který nyní schovával nedaleké vrcholky skal. Stalo se něco, co bych si měl pamatovat? Kde se tu vzala ta nahá nestyda? Už vím. Jsem na služebce a potkal jsem ji večer v baru. Inteligentní, zářivá, prý zcela soběstačná. Kasala se, že vydělává v marketingu šesticiferné částky. Ale po pár panácích přiznala, že její business slábne. Zmínil jsem se, že hledáme mladé talenty a sledoval křivku jejích ňader. Omámená alkoholem a bublinou velkého světa, kterou jsem ji nafouknul do hlavy, se mě začínala dotýkat. Připomněla mi dávnou vášeň hravého mládí s jedinou starostí: mít na noc holku. Hučel jsem do ní, dokud mi její hlava nepoklesla na rameno. Dychtila se dlouze líbat. K milování jsme se dostali až k ránu a se smíchem se bezostyšně předváděli havranovi, který přes střešní okno přihlížel našim hrátkám. Vzrušovalo nás, jak zobákem zuřivě kloval do skla. Káral nás nebo záviděl?

Nečekané setkání se slečnou pro mne představovalo únik ze všední reality. Proč? Co mi doma chybělo? Vlastně nic. Jen jsem toužil po mladé dívce, kterou si pomalu svléknu a ona se bude tvářit, že ji to baví. To je (skoro) všechno. Ráno jí poděkuji za krásný večer a už se s ní nikdy neuvidím. Nesmím. Nechci to. Žádné nesmyslné pletky, (romanticky doufám, že mi nevystaví účet za veškeré „masérské“ služby). Dle čísel patřím do starého železa. Ale to taky nechci! Bráním se zuby nehty, jdu hlavou proti přírodě..., proti andropauze.

Je žena po padesátce bába, (a chlap dědek plesnivej)?

Před časem toto kacířské téma nadhodil můj známý, zlatník, (co se v lidských duších profesně vyzná): „Hele, kupovat šperky ženskejm je blbost, stejně je nemůžeš vlastnit. Když už, tak aspoň investuj do mládí. Filozoficky pokračoval: „Ženská ať dělá, co dělá, denně cvičí, honí sponzory na plastiky, po padesátce je bába a nic s tím neudělá. Kdežto chlap může bejt frajer, kterej se chytá na studentky. Že to je nefér? Ano je, ale koho to zajímá?“

Já v mužský hormonální přechod nevěřím, ale o lenosti pracovat bych mohl napsat studii. Hormon „workosteron“ se s léty vytrácí zcela určitě. Pokud se muž o sebe stará, síla ubývá víc psychicky než biologicky. Běhá, posiluje, nepřežírá se, chlastá s mírou a občas dokáže dát ránu (ať verbálně, či pěstí). Proces regenerace je pomalejší, tak lehce zvolníme tempo. Sebevědomý chlap ve zralosti netrpí při pohledu do zrcadla. Nepotřebuje krémy, kouřové líčení ani zářezy skalpelem. Má, na co dosáhne a příliš ho nedeptá, když se mu nedaří vyskočit do stejné výšky jako dřív. Mnohdy hopsával naprázdno, teď lépe míří a zasahuje cíl na první ránu.

Vědci ovšem „dokázali“, že mužský přechod existuje. Že by ženám pro radost, že v tom nejsou samy? Pokud ano, tak je veselejší než ten ženský, provázený tloustnutím, nesnesitelností a přívaly horka i v zimě. Ten náš spočívá v třeštění: túrujeme nadupané mašiny, překonáváme výšky zavěšeni na laně a noříme se s akvalungem v zubech do hlubin temných vod. Taky balíme mladé holky. S některými se zadaří (viz výše). Proč? To nezkoumáme, ale hvízdáme si, jak jsme dobří. Drzosti a zkušeností máme na rozdávání a to na nezkušené křehulky funguje. Jsme v roli učitele, který má společenský nárok na autoritu. Starším ženám se raději vyhýbáme, ty by nás stahovaly do deprese. Proč si trochu nezařádit? Když jsme byli mladá paka, holky o nás moc nestály, chtěly borce a těmi teď jsme. Fungování se starším chlapem je ověřené tisíci let. Poskytuje lepší zajištění a nemá tolik síly běhat za jinými. Že to je obchod s masem v obalu pseudoromantiky? Kdo by to řešil. Obě strany jsou (dočasně) spokojené.

Prohánět slečinky je zábavnější než rozpouštět vyhoření v alkoholu, či se užírat sebelítostí. I když paradoxní je, že sex se zkušenými milovnicemi se s mladými trdélky nedá srovnat. Co padesátníka vede k touze dotýkat se mladého tělíčka, kterému se z nás zřejmě dělá poněkud šoufl? Ti nejaktivnější se těší na hormonální útlum. Jenže on stále nepřichází. Při řízení vozu nás rozhodí každá sukénka. Ještě, že ztuhlost krční páteře omezuje náš rádius pohledu přes rameno, havarovali bychom.

Když mi bylo třiatřicet, připadal jsem si na sklonku mládí, ale netušil, že nic nevím. Ve čtyřicítce život začíná, nastává éra opravdové hry. Chlap už ví, jak se rozhodnout a pro co si nestrhnout kýlu. Po padesátce to ale všechno taky jde! Tak kdy vlastně? Přechod aktivního muže spočívá ve schopnosti předat kvantum práce mladším dravcům. Je zábavné sledovat je v jejich neohrabanosti a otcovsky řešit průšvihy, do kterých si tvrdošíjně naběhli a stydí se přiznat.

Všeho s mírou. Blbnout, ale nezblbnout. Nerozvážně vyměnit milující ženu, která nám obětovala mládí, za mladou pipinu je (amatérská) hloupost, která nás zabije. Na to bacha!

Autor: Marcus Wang | středa 14.10.2015 16:10 | karma článku: 19.91 | přečteno: 1646x

Další články blogera

Marcus Wang

EROFEST 2024 - Kam směřuje moderní erotika?

Tradiční výstava erotiky se konala 8.-9.3.2024 v Praze na výstavišti PVA. První den na MDŽ, čímž se svátek žen oslavil do všech detailů. Co výstava přinesla nového v moderní kráse žen a trendech sexuálního života? Viz dále...

10.3.2024 v 10:16 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 514 | Diskuse

Marcus Wang

Úsměvy a divy Cannafest 2023

Mezinárodní výstava konopí, největší setkání příznivců aromatických rostlin v Evropě mělo opět velký úspěch! Dobrá nálada, novinky, rady, zkušenosti. To vše se povedlo na jednom místě.

5.11.2023 v 18:29 | Karma článku: 9.31 | Přečteno: 229 | Diskuse

Marcus Wang

Erotická reportáž - EROFEST

Výstava EROFEST se konala tento víkend téměř pro 3 letech. Tomu odpovídal zájem veřejnosti a pohodová atmosféra, kterou vytvořili zájemci o prezentaci a novinky v erotice. Upozornění: následující obsah není vhodný pro mládež

24.4.2022 v 14:35 | Karma článku: 20.95 | Přečteno: 1215 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

Záleží na tom, jestli jste fanoušcci amerického sladkého a studeného čaje nebo českého piva. Po čem raději sáhnete vy?

28.3.2024 v 16:20 | Karma článku: 16.60 | Přečteno: 236 | Diskuse

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 25.47 | Přečteno: 362 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 8.72 | Přečteno: 179 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.12 | Přečteno: 9193 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 428 | Diskuse
Počet článků 20 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4520

Původem jsem vědec exaktní, pracuji v mezinárodním obchodě, ... a nyní též "spisovatel". Žiju v Praze a Hongkongu. Píšu o vztazích z pohledu muže zcela bez cenzury. Příběhy nevymýšlím, jen popisuji realitu bez fabulace. Zlehčuji a nadnáším je růžovým polštářem plným pozitivní energie.

www.marcuswang.cz

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...